Antoni Rovira I Trias: Arquitecte De Barcelona

Descubre el libro de Antoni Rovira I Trias: Arquitecte De Barcelona con concursopiedraspreciosas.es. Lea el PDF de Antoni Rovira I Trias: Arquitecte De Barcelona en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga Antoni Rovira I Trias: Arquitecte De Barcelona y otros libros de Eloi Babiano.
TAMAÑO DEL ARCHIVO 6,71 MB
ISBN 9788483304358
FECHA 2007
Concursopiedraspreciosas.es Antoni Rovira I Trias: Arquitecte De Barcelona Image
DESCRIPCIÓN

Antoni Rovira i Trias, arquitecte municipal de Barcelona durant la darrera meitat del segle XIX, destaca com a autor d’alguns dels mercats més significatius de Barcelona (el Born, la Concepció, Sant Antoni i Hostafrancs, entre d’altres), de l’antic escorxador situat també a Hostafrancs i de diversos edificis i elements urbanístics ben coneguts a la ciutat —com ara el Museu de Geologia, la Font de les Tres Gràcies de la plaça Reial, el campanar de Gràcia, l’Ajuntament de Sant Martí de Provençals o el conjunt d’edificis del passatge del Comerç— i fora d’aquesta. L’any 1859 va guanyar el concurs per urbanitzar l’Eixample de Barcelona amb un interessant projecte basat en el creixement natural de la ciutat. Però aquest fet, paradoxalment, lluny de donar una nova projecció a la seva trajectòria professional, va fer caure el seu nom en l’oblit, ja que el Govern central, per motius que fins ara mai no s’han arribat a concretar, va decidir unilateralment aplicar un altre projecte per a l’expansió de Barcelona: el conegut pla Cerdà.En aquest llibre l’historiador Eloi Babiano pretén reivindicar la figura d’un excel·lent professional, un personatge avui encara pràcticament desconegut que, amb tot, va contribuir a fer més gran la història de la ciutat amb una visió sorprenentment moderna de l'arquitectura. Les més de 150 il·lustracions del volum, que inclouen fotografies històriques, projectes, mapes i gravats de l'època, així com fotografies actuals, complementen l'homenatge a la figura d'aquest insigne arquitecte.

DESCARGAR LEER EN LINEA

Des del 29 de març de 1922 la plaça que abans (des de 1861) només es deia Rovira, va passar a denominar-se Rovira i Trias. En un dels bancs de pedra de la plaça hi ha una figura de bronze d'un home assegut, es tracta d'Antoni Rovira i Trias i, just als peus, hi té una placa que representa la proposta urbanística que l'arquitecte va presentar per a l'Eixample barceloní.

Asturias Concejo A Concejo.amieva
José Antonio Abogado
Resoluciones Del Tribunal De Defensa Competencia 1994
Manual Para El Artista: Medios Y Tecnicas
Lengua Castellana Y Literatura (Selectividad Pruebas De 2006)
Reencuentro De Personajes
Los Muertos Vivientes (Integral) Nº 4
Kenilworth. Tomo Ii.
Ali Baba Y Los 40 Ladrones
La Alimentación Doméstica
Montseny: 20 Excursions Per A Totes Les Edats
La Tenda Del Gat Mima
La Verdad Sospechosa - Loa Pechos Privilegiados - Ganar Amigos - Las Paredes Oyen
Sábato, Un Análisis De Su Narrativa
Aprendizaje Escolar