Antoni Rovira I Trias: Arquitecte De Barcelona

El libro Antoni Rovira I Trias: Arquitecte De Barcelona en formato PDF. El libro Antoni Rovira I Trias: Arquitecte De Barcelona en formato MOBI. El libro Antoni Rovira I Trias: Arquitecte De Barcelona en formato ePUB. El libro fue escrito en 2004 por el autor Eloi Babiano. Disfruta leyendo con el sitio web concursopiedraspreciosas.es.
TAMAÑO DEL ARCHIVO 9,65 MB
ISBN 9788483304358
FECHA 2007
Concursopiedraspreciosas.es Antoni Rovira I Trias: Arquitecte De Barcelona Image
DESCRIPCIÓN

Antoni Rovira i Trias, arquitecte municipal de Barcelona durant la darrera meitat del segle XIX, destaca com a autor d’alguns dels mercats més significatius de Barcelona (el Born, la Concepció, Sant Antoni i Hostafrancs, entre d’altres), de l’antic escorxador situat també a Hostafrancs i de diversos edificis i elements urbanístics ben coneguts a la ciutat —com ara el Museu de Geologia, la Font de les Tres Gràcies de la plaça Reial, el campanar de Gràcia, l’Ajuntament de Sant Martí de Provençals o el conjunt d’edificis del passatge del Comerç— i fora d’aquesta. L’any 1859 va guanyar el concurs per urbanitzar l’Eixample de Barcelona amb un interessant projecte basat en el creixement natural de la ciutat. Però aquest fet, paradoxalment, lluny de donar una nova projecció a la seva trajectòria professional, va fer caure el seu nom en l’oblit, ja que el Govern central, per motius que fins ara mai no s’han arribat a concretar, va decidir unilateralment aplicar un altre projecte per a l’expansió de Barcelona: el conegut pla Cerdà.En aquest llibre l’historiador Eloi Babiano pretén reivindicar la figura d’un excel·lent professional, un personatge avui encara pràcticament desconegut que, amb tot, va contribuir a fer més gran la història de la ciutat amb una visió sorprenentment moderna de l'arquitectura. Les més de 150 il·lustracions del volum, que inclouen fotografies històriques, projectes, mapes i gravats de l'època, així com fotografies actuals, complementen l'homenatge a la figura d'aquest insigne arquitecte.

DESCARGAR LEER EN LINEA

Així, el pla guanyador del concurs d'eixample, presentat per Rovira i Trias, es correspon amb el lema que l'encapçalava: «el traçat d'una ciutat és més obra del temps que de l'arquitecte»; i el mateix Rovira afirmava que els proletaris no podrien viure en el «que pròpiament haurà de dir-se ciutat de Barcelona».

La Poética De Lo Invisible En Juan Ramón Jiménez
La Traición De Borges
La Sábana Santa
Va Ploure Tot El Dia
El Llarg Nviatge D En Marti I Les Balenes
El Comte Arnau : Poema
Vagabond Nº 4
El Silencio De Las Cosas
En Busca De Un Amanecer
Guia De Biiologia, 2º Bachillerato
Vida De San Francisco De Borja
La Razon Y No Irracionalidad