Balears Abans I Ara 08: La Corona De Mallorca (Ed. En Catala)

Cuida los árboles y descarga el libro de Balears Abans I Ara 08: La Corona De Mallorca (Ed. En Catala) en formato electrónico. En concursopiedraspreciosas.es encontrará el libro de Balears Abans I Ara 08: La Corona De Mallorca (Ed. En Catala) en formato PDF, así como otros buenos libros. ¡Lee Balears Abans I Ara 08: La Corona De Mallorca (Ed. En Catala) en tu teléfono, tableta o navegador!
TAMAÑO DEL ARCHIVO 9,85 MB
ISBN 9788417389642
FECHA 2018
Concursopiedraspreciosas.es Balears Abans I Ara 08: La Corona De Mallorca (Ed. En Catala) Image
DESCRIPCIÓN

La Corona de Mallorca (1276-1349) sorgí a la mort de Jaume I i constituí una singular entitat política independent formada pel Regne de Mallorca (les illes Balears), els comtats del Rosselló i la Cerdanya i la senyoria de Montpeller, que estaria regida per una dinastia pròpia, regida el seu fill petit Jaume II. Però la major part dels estats de Jaume I passaren al seu fill major, Pere el Gran. Aquest monarca i els seus successors no acceptaren mai de bon grat aquesta divisió i, més al nord, els reis de França també esperaven l'ocasió per apoderar-se de la petita i dispersa Corona de Mallorca. Dos reis prudents (Jaume II i Sanç) varen saber, enmig de guerres i conflictes de tota mena, mantenir els seus territoris. Però el tercer, i darrer, monarca de la dinastia privativa, Jaume III, va tenir una actitud temerària i xocà amb un astut i ambiciós rei de la Corona d'Aragó, Pere el Cerimoniós, que el derrotà i incorporà el Regne de Mallorca als seus estats però respectant la seva autonomia. Malgrat tota aquesta història d'odis i venjances, es van anar consolidant a les illes Balears unes societats feudals, cristianes, amb una població majoritàriament d'origen català, i pròsperes, sobretot pel comerç amb el nord d'Àfrica. La població va anar creixent, es fundaren viles i s'importaren nombrosos esclaus. L'art gòtic va florir i Ramon Llull va dur la literatura en llengua catalana al seu esplendor. També hi havia una minoria jueva i l'excepció de la Menorca islàmica fou destruïda violentament el 1287.

DESCARGAR LEER EN LINEA

Les històries que són pròpies i properes a la gent de Mallorca i de Balears en general són el bé que amb dedicació i professionalitat conream. Tots vosaltres, el conjunt de la societat illenca -allà on sigui que aquesta arribi-, sereu els nostres referents. Que ens faceu confiança és el bé més preuat que podem recollir.

On Es?
Valencia En El Bolsillo: Plano Practico Desplegable De Valencia C Iudad. Callejero Completo
Reaparece Sherlock Holmes
Cesárea
Ser Ciudadano
El Mundo Secreto De Las Hadas
Bilbao Y Su Ria
Educacion Plastica Y Visual 4º E.s.o. Practica
En Max I La Lluna
Summa Artis. Tomo Tomo Xlv *Y**. Artes Decorativas. 2 Tomos
El Veranillo De San Martín
Selecciones De La Narrativa Mundial Del Readers Digest. Junio - Julio 1981. Nº 023. Un Hombre, Una Mujer, Un Hijo; La Recalada; La Cuna Vacía