L Os De Cuvier: Cap A On Va La Cultura Catalana

Descubre el libro de L Os De Cuvier: Cap A On Va La Cultura Catalana con concursopiedraspreciosas.es. Lea el PDF de L Os De Cuvier: Cap A On Va La Cultura Catalana en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga L Os De Cuvier: Cap A On Va La Cultura Catalana y otros libros de Valenti Puig.
TAMAÑO DEL ARCHIVO 10,72 MB
ISBN 9788497100595
FECHA 2004
Concursopiedraspreciosas.es L Os De Cuvier: Cap A On Va La Cultura Catalana Image
DESCRIPCIÓN

Aquest llibre és molt més que un simple estat de la qüestió de la cultura catalana; és una visió intel·ligent i lúcida dels seus fonaments i els seus mites, mirant enrere per esmicolar les arrels, i endavant per esbrinar cap on anem. Com la teoria d’anatomia comparada del baró Cuvier, que afirma que de l’examen d’un os és possible deduir-ne, amb certs límits, l’estructura de l’esquelet sencer, Valentí Puig examina els exemples de la cultura catalana per fer una radiografia crítica i precisa. El sosteniment de la cultura d’aquest país només per la literatura –i la seva Decadència-, el desenvolupament de la llengua, la mancança de Maîtres à penser, la comparació amb la cultura castellana, la imperiosa necessitat de Barcelona de ser una ciutat ultramoderna, la burgesia i la seva evolució, la dualitat lingüística de Catalunya… són alguns dels aspectes analitzats i fets intel·ligibles per l’autor que ens portarà a qüestionar-nos tots els llocs comuns que hem fet servir fins ara com a referents de la nostra identitat cultural. Unes reflexions brillants que faran trontollar la nostra idea de la cultura catalana.

DESCARGAR LEER EN LINEA

El segon, és la temptativa, sense tancar ni aspirar a cap veritat, de fer un exercici d'anatomia comparada de la cultura catalana a partir de les pràctiques del naturalista Georges Cuvier. De les parts orgàniques de la cultura a l'estructura completa com a interpretació subjectiva global inacabada.

Aire Fresco
Arte Abstracto Y Arte Figurativo
La Gran Enciclopedia De Todas Las Cosas
Agenda Artes 2003 (10x15): Bonanza (Ref: 513296a)
Cómo Tratar A Los Subordinados
Policia Local De Canarias: Temario General
Alternativas De La Diversidad Social: Las Personas Con Discapacid Ad
Sugerencias Y Ejercicios - Libro Del Maestro - Segundo Grado
Ardan 2006
Hist Fortification 3000 Bc Ad 1700
Pequeños Huespedes
Matematicas 4. Opcion B (Eso)
Crescendo Plus Cuaderno De Actividades - Andalucía
Cuadernos De Musica Iberoamericana Nº 15 (2008)
Al-andalus: Revista De Las Escuelas De Estudios ÁRabes De Madrid Y Granada: Calderon Et 'El Mar De Fez'
Pancreatitis Aguda Grave. Manejo Integral
Enviados Por El Espiritu: Algunos Aspectos De La Teologia Del Min Isterio Presbiteral
Actes Del I Simposi Juridic Principat D Andorra/ Republica De San Marino. - En Dos Volumenes--
Aurelia, Silvia, Emilia